16 Eylül 2014 Salı

LANCOME MINI PARFUM SET

LANCOME MINI KADIN PARFÜM SETİ 

   Romantik-Çiçeksi kadın parfümü denilince akla ilk gelen marka Lancome. Herkesin mutlaka kendine uygun koku bulabileceği Lancome denemeye değer mini parfüm seti ise çok şirin ve eğlenceli.  Aslında 5ml'lik minik bir parfümü koklayıp yorum yapmak bana çok mantıklı gelmiyor ama bu kofredki parfümlerin hepsini yıllar boyunca kullandığım için gönül rahatlığıyla anlatabilirim. Bu seti aynı Calvin Klein mini parfüm seti gibi Bigmall'den aldım fiyatı 135tl. (buraya tıklayarak yazımı okuyabilirsiniz. Bigmall Ankara ve İstanbul'da alışveriş merkezlerinde bulunan bir kozmetik mağazası. Başka şehirde yaşayanlar için kredi kartı ve havale ile alışveriş yapabilirsiniz Telefon 02164051581  Bu harika kutuda beş tane kadın parfümü bulunuyor. bir çekmece gibi kutunun içini çıkarıyorsunuz. Parfümler bitince şişeleri makyaj masası yada banyo aynası süslemek için de kullanabilirsiniz. Edp oldukları içinde oldukça kalıcı. 

  HYPNOSE EDP 5ml

  Bir Lancome klasiği Hypnose serisinin ilk parfümü. Daha sonra makyaj koleksiyonu ve parfümün farklı versiyonları da çıktı.  Hipnotize etmek anlamına gelen bu kelime parfüme uygun seçilmiş. Çiçeksi olarak tanımlayabileceğim bu parfümün çıkış yılı 2005. Üst notalarında orkide ve beyaz çiçekler, kalp notalarında: yasemin, gardenya , dip notalarında: vanilya,vetiver bulunuyor. Modern,  günümüze uygun harmanlanmış bir parfüm bende bıraktığı koku ise yasemin ve vanilya. Odunsu notalar içermediğinden koku sonradan acımıyor. Edp olduğu için kalıcı, severek kullanabileceğiniz bir parfüm.



  TRESOR IN LOVE EDP 5ml 


























   Lancome Trésor in Love, eski kült parfümü Trésor'un günümüze çiçeksi notalar eklenerek uyarlanmış versiyonu. Sadece yabani gül kokusu bırakan bu parfümü detaylı incelediğim yazımı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.




TRESOR EDP 7.5ml










   














    Lancome Trésor (Fransızca "hazine" anlamına geliyor) , raflarda yerini aldığı 1990 yılından itibaren klasikler arasında yerini almış, çiçeksi bir parfüm. Fazla kadınsı ve fazla demode bulduğum bu parfüm bana göre 40 yaş üstü için uygun. Evet yıllardır beğenilen kalıcılığı harika bir koku ama ben kokladığımda başım ağrıyor. Kokuların birleşimi fazla 90lardan kalma. Notaların başlangıcı meyvelerle açılsada kesinlikle çiçek karışımı baskın bir parfüm. Üst notalarda ananas,bergamot,kayısı,şeftali
orta notalarda: kayısı çiçeği,inci çiçeği,gül, iris,yasemin,leylak,helyotrop
dip notalarda: sandal ağacı,misk,amber,vanilya bulunuyor.
Benim tenimde bıraktığı koku ise yoğun leylak ve vanilyalı amber.


























MIRACLE EDP 5ml 

       Lancome Miracle parfüm pembe rengi ve isminin anlamı "mucize" temasıyla hayal alemine çağırıyor. Piyasaya çıkış yılı 2000 olan bu parfüm de diğerleri gibi çiçeksi. Notaların birleşimi 90'ları anımsatıyor, ve kokladığımda başımı ağrıtan bir diğer Lancome parfümü. Yoğun çiçeksi Miracle üst notalarında Frezya ve liçi çiçeği , kalp notalarında yasemin,biber,mandalina, zencefil,manolya 
üst notalarında: misk ve kehribar bulunuyor.  Bendim üstümde kalan kokusu çok yoğun yasemin ve manolya karışımı. Fakat ağırdan gelen bir koku uçuş uçuş çiçek kokusu değil. Çok tercih ettiğim bir koku değil malesef ama beğeneni de çıkabilir tabi. 




  HYPNOSE SENSES 5ml 



















 







     Lancome Hypnose Senses,  Kült parfüm Hypnose'nin yaz versiyonu olarak 2009 yılında çıkarıldı. Yine çiçeksi notalara sahip koku mandalina ve Fransız Labdanum çiçeğiyle içeriği daha haifletilmiş. Bana göre bu kofrenin en modern/en günümüze uygun parfümü. İçeriği daha uçucu olmasına rağmen edp olması yani saf damıtılmış parfüm olması Hypnose Senses'i çok kalıcı yapmış. Senses yani duygular vurgulanarak bir yaz sabahını anlatan reklam filmi ise parfümü hemen koşarak alma isteği uyandırıyor. Üst notalarında: mandalina,portakal,pembe biber
kalp notalarında: gül,osmanthus çiçeği,beyaz bal konsantresi
dip notalarında: silhat,benzoin, tonka fasülyesi, Fransız labdanum çiçeği bulunuyor. Bende kalan kokusu labdanum çiçeği oldu. Hafif,enerjik ve modern bir koku.
Klasik Hypnose Şişesinin açık somon renginde kullanılması ile modern ve enerjik bir yorum katmış.












































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...