29 Eylül 2014 Pazartesi

JEAN PAUL GAULTIER LE MALE ERKEK PARFÜM

JEAN PAUL GAULTIER LE MALE EDT MEN
           Fransız tasarımcı Jean Paul Gaultier çizdiği kıyafetlerde kadınların ve erkeklerin cinselliğini ön planda tutuyor. Tasarladığı parfümler ve şişeleri de aynı kıyafetleri gibi Jean Paul Gaultier'in bu ana fikrinin yansıması.

            1995 yılında piyasaya çıkan "Le Male" Fransızca'da "Erkek" anlamına geliyor. Şişe tasarımı da erkek vücudundan esinlenerek yapılmış. Jean Paul Gaultier'in tasarlamayı en çok sevdiği marine desen yani denizcilerin giydiği enine çizgili tişört şişeye de giydirilmiş.  Çıkış yılı eski ama hala güncelliğini koruyan bir koku. Üst notalarında: nane,bergamot,lavanta
Kalp notalar: kimyon,tarçın,portakal çiçeği
Dip notalar: vanilya,sandal ağacı,tonka fasülyesi,kehribar,sedir ağacı.

        20-30 yaş arası erkekler için modern ve cool bir parfüm. Havalı bir duruşu var, erkek parfümlerinin vazgeçilmezi kehribar sonradan kendini hissettirse de başlangıcı-geçişi pudralı bir parfüm. Pudraya erkeksi yorum katmışlar.  125ml edt fiyatı 270 tl, satın almak isteyen buraya tıklayabilir. Yılbaşında duş jeli ile birlikte 75ml boyunu almıştım; böyle set olarak da satın alabilirsiniz.

 Daha sonraki yıllarda bu parfümün terrible ve beau male versiyonları da çıktı, onlarda bir harika. Etki bırakan, kokusu kalıcı bir parfüm.
 


   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...