3 Eylül 2014 Çarşamba

ISSEY MIYAKE-L'EAU D'ISSEY POUR HOMME EDT

ISSEY MIYAKE-L'EAU D'ISSEY EDT ERKEK PARFÜM 
  İnsan hayatında yerleri, kişileri, yaşadıklarını hatırlatan beyin nöronlarına uyarıyı veren koku alma duyusuymuş.  Parfüm sadece güzel kokmak değil, hafızanızda bıraktığı hatıraları canlandırmak için yıllar sonra bile sizi karşılar.
  Japon modacı Issey Miyake, kadın ve erkek modasında yıllardır önmeli bir yere sahip. Parfümleri ise hep dinamik, günün ilerisinde ve mutlaka Japon dokunuşunun naifliğini hissettiriyor. 90'lı yılların popüler erkek kokusu L'eau D'Issey 1994 yılında piyasaya çıktı. Tüm erkek kokularının traş losyonu veya baba kokusu gibi koktuğu yıllarda böyle limon aromalı fresh bir koku tabiki hak ettiği yeri aldı. Maskülen ambalajı kutusu ve şişesiyle sade,temiz ve sert görünümü tamamladı. Şişesi boyutu büyük, oldukça ağır buzlu camdan yapılmış.
 Kokunun üst notaları; limon,mandalina,limon çiçeği, yuzu,tarhun otu,kişniş,selvi,bergamot
kalp notaları; sardunya,tarçın,zambak,mavi lotus,küçük hindistancevizi,muhabbet çiçeği
dip nota; sandal ağacı,misk,tütün,vetiver, kehribar ve sedirden oluşuyor.


Markanın yaratıcısı birçok parfüm çıkarmış olmasına rağmen kendi ismini verdiği bu özel parfüm Japonya'nın temel parfüm notası yuzu'yu kullanarak parfümün kaderini baştan yazmış: hatıralar.
Limon kokusunun çiçek özleriyle böyle güzel harmanlandığı ve erkeksi taze kokan her mevsim her durumda kullanılabilen bir parfüm. Taze bahar kokusu, taze kar kokusu nasıl tanımlarsanız tanımlayın kendinize ya da sevdiğiniz kişiye alacaksanız harika bir tercih. İlk sıkıldığı an başlayan limon kokusuna yarım saat sonra çok dipten tarçın ve en sonunda tende kalan limon çiçeği ve sedir ağacı kokusu ekleniyor.

  Sonraki yıllarda bu parfümün Sport ve Intense versiyonları da piyasaya çıkarıldı. Ama klasik versiyonu L'eau D'Issey hala en güzeli benim için. L'eau D'Issey Edt olmasına rağmen çok kalıcı bir koku. 75ml 187tl ve 125ml 256tl.  Satın almak için burayı tıklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...