24 Eylül 2014 Çarşamba

GIVENCHY WOMEN MINI PARFUM SET 2

GIVENCHY MİNİ KADIN PARFÜM SETİ 2 

        Mini parfüm seti yazılarıma büyük bir zevkle devam ediyorum, Givenchy'nin diğer parfümlerini deneyimlemek için aldığım bu ikinci set. En son çıkanlara ek olarak eskilerden Organza'yı da sete koymuşlar. Sephora,Tekin Acar gibi kozmetikçilerde parfümleri bileğime sıkarak deniyorum kalıcığı nasıl, bende nasıl durdu diye ama bu tarz 5ml ufak boy daha iyi oluyor çünkü birçok kez bir hafta kadar deneyebiliyorum kokuyu daha fazla inceleme imkanım oluyor.  Daha öncede dediğim gibi daha çok yurtdışında hatta havaalanında gördüğümüz  bu setleri artık Ankara ve İstanbul'da Avmlerde Bigmall kozmetik mağazalarında bulabiliyoruz.Bigmall ile ilgili daha önce yazmıştım Sephora,Sevil tarzı bir mağaza. Başka şehirde yaşayanlar telefonla 02164051581 havale-kredi kartı ile satın alabiliyorlar.Ben beş kadın parfümünden oluaşan bu seti 100tl'ye aldım. 

Ange ou Demon le Secret 4ml Edp: 
         İsmi Ange ou Demon yani Fransızca Melek ve Şeytan koymalarınınsebebi  her kadının içinde melek ve şeytan olmasına vurgu yapmak istemeleri. Oldukça hafif baharı çağrıştıran, gençler için ideal bir parfüm. Çiçeksi yapıda naif bir parfüm. 2006 yılında piyasaya çıkan parfümün Üst notaları: paçuli,beyaz çiçekler
kalp notalar: yeşil çay yaprakları,İtalyan kış limonudip notalar: yasemin ve şakayık  Bende sadece beyaz çiçekler karışımı kaldı. Gençler için çiçeksi bir koku.Edp olmasına rağmen kalıcı değil.




   Un Air D'escapade Edt 5ml 
  

      2012 yılında piyasaya çıkan parfüm adı kaçamak anlamına geliyor. Floral yani çiçeksi sınıflandırılmasında ve gül notaları ağırlıklı taze bir yaz kokusu.Edt olmasının da etkisiyle uçucu gençler için uygun bir parfüm.Ne yazıkki tenimde ve kıyafetlerimde etkisi kalmadı. 
Üst notalarında: zambak,lilyum çiçeği,mandalina
kalp notalarında: gül ve beyaz çiçekler
dip notalarında: misk ve sedir ağacı bulunuyor. 


  Very Irresistible L'intense Edp 4ml:
          Bu setin içinde en çok sevdiğim koku bu oldu. Irresistible serisinin en son 2011 yılında çıkardığı çeşidi L'intense yani da yoğunlaştırılmış kokusu içeriğine paçuli gibi baskın esanslarla daha oturaklı bir koku haline gelmiş. Edp olduğu içinde kalıcı bir parfüm. Gece için uygun her yaşa ve tarza uyumlu. Üst notalarında: mürdüm eriği
orta notaları: Türk Gülü,
Alt notalar: Paçuli,misk
İçeriğinde kullanılan kokuların azlığı sade ve karakterli bir koku yaratmış.




Eau Demoiselle Edt 4ml 
         Eau Demoiselle içinde çekicilik barındıran naif Fransız kadınını tasvir etmek için 2010 yılında piyasaya sürülmüş çiçeksi sınıfında bir parfüm. Edt olduğu için bahar ve yaz aylarına uygun 25 yaş altının daha çok tercih edebileceği bir koku. Şişesinin tasarımı ise eski Fransız parfüm şişelerinden esinlenerek tasarlanmış. Üst notalarında: İtalyan kış limonu,mandalina
orta notalar: Türk Gülü, portakal çiçeği,ylang ylang
alt notalar: misk, tonka fasülyesi, sedir ağacı bulunuyor.
  Kalıcılığı pek tatmin edici değil, sadece hafif çiçek kokusu geliyor. Özellikle alt notalarının her parfümde rastlanan sıradan bitirişi parfümü sıkıcı yapmış.





   Organza Edp 5ml : 
         90'lı yılların kült parfümü Organza kadınsı ağır bir parfüm. 90'lı yıllarda Givenchy'nin iki kadın parfümü Organza ve Amargie oldukça popüler, hemen herkesin makyaj masasını süsleyen parfümler oldu. Kalıcı, kadınsı ve fazlaca demode kalmış notalarıyla Organza'nın piyasaya çıkış tarihi 1996.
Üst notalarında : Gardenya, Afrika portakal çiçeği, yeşil notalar, küçük hindistan cevizi
kalp notalar: Yasemin,iris,ceviz, sümbülteber,hanımeli,şakayık
dip notalar: vanilya,ahşap,sedir,kehribar
        Şişesi ünlü Fransız tasarımcı Serge Manseau tarafından tasarlanmış, kadın vücüdunun zarifliğivurgulanmış. Oryantal-çiçeksi sınıfına giren bu parfüm kehribar ve hanımeli gibi demode kokular içerdiğinden artık üretimi yapılmıyor.





        




8 yorum:

  1. Peki size göre bu setlerin içindeki kokulardan hangisi ya da hangiler imza koku olmayı hak ediyor?

    YanıtlaSil
  2. Özlemcim, bence Givenchy'nin en güzel parfümü Hot Couture o da bu sette yok, ama bu iki mini parfüm setinden en cok Very Irresistible L'intense (Siyah Şişede olan) kendime yakın buldum.

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel parfümler hepsinin kokullari birbirinden guzel cok kalici herkeze tavsiye ederim... Fatma vural

    YanıtlaSil
  4. Cok guzel gorunuyor yorumlariniz bende almayi dusunuyorumdusunuyorum Esra Korkmaz

    YanıtlaSil
  5. Cok begendim bende aldim Nilufer Şaşmaz

    YanıtlaSil
  6. Givenchy parfümleri genel olarak benim tenime uymasa da sırf şişeleri için alınabilir :)

    YanıtlaSil
  7. çok güzeller içinden bi kaçını kullamıyorum şişeleri çok tatlı ya ençok kullanma sebebim :D eaudemoiselle de gıvenchy tafsiye ederim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...