16 Eylül 2014 Salı

LANCOME MINI PARFUM SET 2

LANCOME MİNİ KADIN PARFÜM SETİ 2 


    Lancome gibi parfümde harika seçenekleri olan bir markanın ufak boy seyahat kadın parfüm setini almak hem çok eğlenceli, yeni deneyimlere açık hemde bütçeyi zorlamayan bir seçim oluyor. Yurtdışında yada havaalanında freeshopta satılan  bu set olayı artık Bigmall sayesinde hepimizin kolayca satın alabileceği mutlu alışverişe dönüştü. Bu Setin fiyatı da aynı 135tl. Bigmall hakkındaki yazımı okumak için burayı tıklayabilirsiniz. Bir diğer Lancome Parfüm Seti yazım için burayı tıklayabilirsiniz.
   Bu 2. Lancome Parfüm Setimizde ilkinden farklı olarak Poeme parfümü var. Parfümlerin hepsi yine edp yani çok kalıcı, minyatür şişeleri ise birarada çok şirin duruyor. Beş parfümün hepsi de çiçeksi koku sklasında.


   LANCOME HYPNOSE EDP 5ml 
 
    Bir Lancome klasiği Hypnose serisinin ilk parfümü. Daha sonra makyaj koleksiyonu ve parfümün farklı versiyonları da çıktı.  Hipnotize etmek anlamına gelen bu kelime parfüme uygun seçilmiş. Çiçeksi olarak tanımlayabileceğim bu parfümün çıkış yılı 2005. Üst notalarında orkide ve beyaz çiçekler, kalp notalarında: yasemin, gardenya , dip notalarında: vanilya,vetiver bulunuyor. Modern,  günümüze uygun harmanlanmış bir parfüm bende bıraktığı koku ise yasemin ve vanilya. Odunsu notalar içermediğinden koku sonradan acımıyor. Edp olduğu için kalıcı, severek kullanabileceğiniz bir parfüm. 



    LANCOME MIRACLE EDP 5ml 

     Lancome Miracle parfüm pembe rengi ve isminin anlamı "mucize" temasıyla hayal alemine çağırıyor. Piyasaya çıkış yılı 2000 olan bu parfüm de diğerleri gibi çiçeksi. Notaların birleşimi 90'ları anımsatıyor, ve kokladığımda başımı ağrıtan bir diğer Lancome parfümü. Yoğun çiçeksi Miracle üst notalarında Frezya ve liçi çiçeği , kalp notalarında yasemin,biber,mandalina, zencefil,manolya 
üst notalarında: misk ve kehribar bulunuyor.  Bendim üstümde kalan kokusu çok yoğun yasemin ve manolya karışımı. Fakat ağırdan gelen bir koku uçuş uçuş çiçek kokusu değil. Çok tercih ettiğim bir koku değil malesef ama beğeneni de çok. 




    LANCOME POEME EDP 4ml 
    Lancome parfümlerinin en eskilerinden ve en klasikleşmişlerinden Poeme yani şiir adı gibi romantik ve melankolik bir koku. İçeriğinde yer alt baz içeriğin pahalılığı parfümün fiyatına da yansımış durumda. Üst notalarında :mandalina,nergis,şeftali,bergamot,yeşil notalar,siyah frenk üzümü, himalaya gelinciği
Kalp notalarında: portakal çiçeği,yasemin,frezya ,mimoza,tatula,deri,helyotrop,ylang ylang,vanilya,gül,sümbülteber
Dip notalarında: amber,misk,sedir ağacı,tonka fasülyesi ve vanilya bulunuyor.
Kesinlikle 40 yaş üstü-nostaljik parfüm seven kadınların kullanabileceği tonda yoğun bir kış parfümü. Tenimde bıraktığı koku çiçek ve odunsu karışım oldu. Kokuyu net bireysel alamadım; bunun nedeni çok da ahenk içinde olmayan fazla sayıda çiçeği harmanlamış olmaları sanırım.
Yine de beğeneni çok. Kalıcılığı üst seviyede.

LANCOME TRESOR 7.5ml 



   Lancome Trésor (Fransızca "hazine" anlamına geliyor) , raflarda yerini aldığı 1990 yılından itibaren klasikler arasında yerini almış, çiçeksi bir parfüm. Fazla kadınsı ve fazla demode bulduğum bu parfüm bana göre 40 yaş üstü için uygun. Evet yıllardır beğenilen kalıcılığı harika bir koku ama ben kokladığımda başım ağrıyor. Kokuların birleşimi fazla 90lardan kalma. Notaların başlangıcı meyvelerle açılsada kesinlikle çiçek karışımı baskın bir parfüm. Üst notalarda ananas,bergamot,kayısı,şeftali
orta notalarda: kayısı çiçeği,inci çiçeği,gül, iris,yasemin,leylak,helyotrop
dip notalarda: sandal ağacı,misk,amber,vanilya bulunuyor.
Benim tenimde bıraktığı koku ise yoğun leylak ve vanilyalı amber. Şişesi ise diğerlerinin aksine küp şeklinde tasarlanmış. 




    LANCOME TRESOR IN LOVE EDP 5ml 

    Lancome'un sevdiğim parfümlerinden biri olan Trésor in Love karakterli bir koku. Net açılışı, duru ve taze duruşu saatler geçse bile kendini koruyor. Zengin içeriğine rağmen bıraktığı koku sadece yaban gülü; bu da onu karakterli kendine has bir koku yapıyor. 
  Lancome Trésor in Love, eski kült parfümü Trésor'un günümüze çiçeksi notalar eklenerek uyarlanmış versiyonu. Sadece yabani gül kokusu bırakan bu parfümü detaylı incelediğim yazımı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...