11 Mart 2014 Salı

CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

 CİLT BAKIMI NASILIR YAPILIR?

  Cilt bakımı düzenli yapılması gereken bir işlemdir. Biraz aksatırsanız nankörlük eder. Cilde bakım yapmak daha sağlıklı bir görünüme kavuşmanın yanı sıra makyaj için de önemlidir. Gözenekleri temizlenmemiş, siyah noktalı / pul pul toplanan bir yüzde en pahalı fondöten ne kurtarabilir?
Cilt bakım rutinini 30-39 yaş için detaylarıyla burada sıralayacağım. Tabiki hepsini yapmak mümkün değil; bir-ikisini düzeninize oturtabilirseniz ne güzel...


   SABAH
 Temizlik: Gece boyunca cildin alt tabakasındaki yağ ve kir en üste çıkar; siz uyandıktan sonra temizlenme ihtiyacı duyar. Hafif bir temizleme losyonu/jeli ile temizliği sağlayabilirsiniz.



 Güçlendirme:  Günlük nemlendiriciyi sürmeden önce, yüze ve boyna dıştan içe dairesel hareketlerle masaj yapmak kan akışına faydalı olur, rahatlatır. Günlük nemlendiricinizi gece bakımında da kullanabilirsiniz. 
 Şişkin ve mor göz halkaları için gece erken yatmak, tuzlu yememek bir önlem olsa da her sabah göz kreminizi kullanmayı unutmayın. İyi bir göz kremi ile geleceğinize yatırım yapın. 




 Koruma:  Yaz-kış mevsim ne olursa olsun UV korumalı güneş kreminizi mutlaka yüze-boyna-ellere sürmelisiniz. Kahverengi lekeler, kırışıklıklar güneş kremi ile bloke edilebilir. İçinde spf(sun proof factor) yani güneş koruması olan nemlendiriciler,fondötenler ve yeni çıkan BB ve CC kremler de işinizi görebilir. 
 Hassas ve alerji eğilimli cilt sadece polen zamanı korumak bir fayda sağlamaz hassas ciltler için koruması olan nemlendiricilerden almalısınız. 
 Antioxidan diye bilinen içinde yeşilçay ve meyve özlü kremler de cilde stres karşıtı koruma sağlar. 





 GÜNBOYU
 Canlandırma: Kuru hava, tüm gün kapalı mekan ve sabah çok fazla kahve cildin nemini çalar. 
Termal su içeren spreyler ile güne taze cilt ile devam edebilirsiniz. 
 Cildinizin tonu yağlı/kuru ne olursa olsun farketmez sabah yapılan fondötenli ağır makyaj ciltte 3 saatten sonra yağlanma ve parlama yapabilir. İmdadımıza yağ emici matlaştırma kağıtları yetişiyor. yüze matlaştırıcı kağıtları uygulayarak makyajınızı bozmadan tazeleyebilirsiniz. 


 Rahatlatma:  Günlük hayatın stresi de cildimize de yansır. Gün ortasında kullanacağınız C-Vitamini içeren serumlar kendini yenilemesine yardımcı olur. Selenyum içeren termal sulu spreyler rahatlamak için birebir. 




  GECE
Temizleme: Makyajınızı çıkarmak için uyku vaktini beklemeyin, ona ihtiycınız olmadığı an örneğin eve geldiğinizde hemen yüzünüzü temizleyerek gözeneklerinizi rahatlatın. 
  
 




Yatıştırma: Ilık kompres veya sıcak suya lavanta yağı ile cildi yatıştırmak kısa sürede harika sonuçlar veriyor. 




Onarım: Melatonin hormonu sadece uyurken salgılandığından iyi uyku çok önemli. Gece nemlendirici-göz kremi ikilisini ihmal etmemek gerekir. 
Deri içine nüfus edebilen son teknoloji ürünü konsantre ampüller, gece onarım destekli kırışıklık önleyici serumlar hatta anti-leke ve pigmentasyon sağlayıcı kremler çok kısa sürede mükemmel cilde yaklaşmanızı sağlar. 







  HAFTASONU
 Derinlemesine Temizlik: Tüm hafta yorulan ve yıpranan cildi gözenekleri açarak temizlemek en iyi çözümdür. Peelingi siyah nokta bantlarını sıcak duştan sonra uygularsanız iyice açılmış gözeneklerden çok çok iyi sonuç alacaksınız. 
 




 Yenilenme: Kuru yağ veya gülsuyu ile cildin yenilenmesi sağlanabilir. Aydınlatıcı ampuller ile cildinizi en az 5 yaş geriye götürebilirsiniz. 

















 Şımartma: Stres hormonunu ekarte etmek için kendinize 1 saat ayırın. Sessiz sakin bir odada hafif müzik eşliğinde bakım maskesi uygulayın. Ayaklarınıza ellerinize ılık suda bir damla badem yağı ile 5 dakika bekleterek bakım sağlayabilirsiniz. 






 Daha pratik bir yol izlemek isteyenler için önerim 3 ürün alın: Sabah-akşam yüz ve göz nemlendiricisi, pazar günleri peeling.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...