12 Mart 2014 Çarşamba

BIODERMA SEBIUM MASK

Bioderma Sebo-Regulating Purifying Mask Combination/Oily Skin 
Sebium Fazlası için Maske 

  Çok bilgi dolu, ciddi bir yazı hazırladım umarım cıvımadan bitirebilirim. Ana noktamız başını benim çektiğim yağlı ciltlere derman vermek. Cildiniz Karma/ yağlı ise çok iyi bir maskeye ihtiyacınız var demektir.
 Yağ bezleri gözeneklerden sebum denen cildi dış etmenlere karşı örterek koruyan bir madde salgılar. Karma-yağlı ciltlerde ise bu sebum fazla salgılandığı için gözenekler fazla açılır ve dolayısıyla bu fazla yağ kire, kir siyah noktaya, siyah nokta akneye dönüşür.
  Temiz, bakımlı, ışıl ışıl bir cilt benim de hakkım diyorsanız çalışkan olmalısınız. Akneli cilt düzenli bakım ister, nankördür.
  Karma/yağlı ciltler için şöyle kiri/siyah noktayı güzel temizlesin ve oluşumlarını engellesin diyorsanız 5500 marka denemiş biri olarak bu maskeyi tavsiye ediyorum.

  Maske yoğun krem kıvamlı, 5 dakika bekleyip partikülerli(kumlu) olduğu için masaj yaparak ılık suda temizliyorsunuz. Maske sonrası ciltte kuruma, gerilme olmuyor. Gözenekler açık şekilde beklediği için tekrar dolmasın diye hemen gözenek sıkılaştırıcı ( Bioderma Pore Refiner başka bir yazıda anlatacağım) sürmek lazım.
  Ciltte matlık yaratan ürünleri sevmiyorum bence sağlıklı durmuyor, tercihim duru ten. Duru teni de bu maske ile sağlayabilirsiniz.
  Banyodan çıkınca veya sıcak su/buhar görmüş cilde uygulama yapmanızı tüm maskeler için tercih edin çünkü gözenekler açılmış olacaktır.
  Bioderma Sebium Maske sonrası cildim inanılmaz rahatladı, sanki bir ağırlıktan kurtulmuş gibi nefes aldı.

  Ürünün olumsuz yanı bana göre; 3 günde bir kullanıldığı için küçük olması. Büyük boyunu da çıkarsalar çok rahat olur . Yetkili eczanelerde 40ml 40tl'ye satılıyor. Diğer Bioderma ürünleri ile satın aldığınızda çok indirim oluyor. İnternetten satın almak için burayı tıklayabilirsiniz.

  Kutunun üzerinde Non-Comedogenic_Hypoallergenic yazıyor yani allerji yapmıyor ve komedojenik yani; cilt üzerindeki gözenekleri tıkayıp akne-siyah noktaya yol açan komedon üreten hammaddelerden biri yok.

Bioderma Fransız markası ve Avrupa'daki her marka gibi Colipa (Cosmetics Europe) isimli denetleyici kurum tarafından denetleniyor. Avrupada üretilen/satılan ürünlerin üzerinde yazan her iddianın kanıtlanmasını zorunlu yapan bu kurum tarafından onay ve ödül almış.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...