11 Aralık 2014 Perşembe

DOLCE & GABBANA PERFECT LUMINOUS KREM FONDÖTEN

DOLCE & GABBANA PERFECT LUMINOUS CREAMY FOUNDATION 
        NO.100 NATURAL GLOW 

       Dolce Gabbana'nın krem fondöteni "Perfect Luminous" yani mükemmel canlılık ve parlaklık anlamına gelen ismiyle ve kavanozdaki yoğun krem yapısıyla birçok beklentime cevap verdi. 
Cildi genç,sağlıklı ve bakımlı görünen tv yıldızları yada dergilerde gördüğüm mankenlere aman bunlarada hep fotoshop diye kendimi rahatlatıyordum:) ama gerçektede fondötenli ve yakından da kusursuz görünen cilde bu fondötenle kavuştum. Çok ağır cam bir kavanozda satılıyor, kutunun içinden şeffaf plastik spatulası çıkıyor ama ben hiç kullanmadım. Couture bir ürün yani biryere giderken yanınıza alınacak birşey değil, bunun için Sevil, Sephora gibi yerlerden minik fondöten kapları isteyebilirsiniz. 



     Porselen makyaj yaptığımda, örneğin Kryolan cake makeup krem fondöten üzerine transparan pudra gibi ağır makyajlarda fotoğraf ve kamerada harika görünüyor ama yakından maske gibi:))) Yüzümü sağlıklı gösteren bb kremler yada Armani Luminous Silk yada Chanel Vitalumiere Aqua gibi föndötenlerim sürdüğümde harika ama kalıcılığı tatmin edici değil bir süre sonra cildim emiyor. Günlük hayatımda porselen ciltle gezip, şansıma fotoğraf da çektirirsem bebek gibi ciltle çıkmak benimde hakkım:) 


2011'de Perfect Finish Fondöten olarak piyasaya çıkan bu fondöten 2014 yılında ismi ve yapısı tamamen yenilenerek Perfect Luminous krem fondöten olarak tekrar piyasaya sürüldü.Yapısı Kryolan Cake makeup yada Benefit Some kind a Gorgeous kadar katı değil, ama köpük fondöten kadar hafif de değil. Zaten günlük yaşamda Kryolan cake makeup kullanmak mümkün değil, hem rahat edemezsiniz hemde 1 ayda cildiniz mahvolur.Dolce Gabbana Luminous krem fondötenimin yapısı günlük nemlendirici kıvamında, yumuşak ve ciltte hemen emiliyor. Perfect Luminous krem fonöten radyant parlaklık diyebileceğim bir kıvam veriyor cilde. Kapatıcılığı gayet iyi.Kalıcılığı ise yine gayet iyi; fakat Estee Lauder Double wear fondötenden 2-3 saat daha az kalıcı.Ciltte hiç ağırlık yapmıyor deniliyor, ama bende yaptı, yani varlığını hissettiriyor, ama tabi yaz aylarında-gündüz kullanılacak bir fondöten değil. Homojen yapısı cilde hemen uyum sağlayaıp hem rengi hemde formu birkaç dakikada oturuyor; transparan yapıya geçiş sağlayan silikonumsu bir bitirişi var boya küpü yapmadan tam kapatıcılık sağlayan bir içeriğe sahip,  genelde transparan pudra ile fondötenimi sabitleme alışkanlığım olsada bu fondötende elim hiç pudraya gitmedi bitirişi doğal, satenimsi mat fakat tamamen mat değil, cilde donukluk vermiyor. Saten mat bitirişi var, missha bb krem kadar yağlı-ıslak bir görünüm vermiyor ama tam da arzu ettiğim canlı sağlıklı parlaklık veriyor.

Kokusu yok.Güneşin zararlı UV ışınlarına karşı koruması olduğu ve Spf15 güneş koruma faktörü kavanozda yazıyor. Güneş korumasının çok olmaması iyi resimlerde yüz daha beyaz çıkıyor, iğrenç bişey. 


   Ben yüzüme sürerken, yüzümde 5 noktaya(alın-burun-yanaklar-çene) bir miktar fondöteni koyup daha sonra Dior fondöten fırçasıyla sürüyorum. Bence bu en doğal görünüşü veren fondöten fırçası ıle uygulamak, süngere göre daha az malzeme gitti. Parmaklarla uygulandıgında daha ağır bır yapıda oluyor. Kavanozda, yüzde durduğundan daha koyu duruyor, katı yapısından dolayı.Estee Lauder Double Wear fondöten gibi sürdükten sonra 1 dakika kadar beklemek gerekiyor, cilt ısısıyla gözeneklere daha çok yerleşerek homojenleşiyor. Make up Forever stick fondötenimde ve diğer stick fondötenlerde olduğu gibi yağlı gelmedi bana, aslında kuru ve normal ciltler için daha iyi deniyor ama benim gibi karma/yağlı/sivilceli ciltlerde kullanabilir.Günlük bir nemlendirici yoğunluğunda.Gün içerisinde kusma yağlanma olmadı, gayet rahat nefes aldı cildim.Stickler ya fazla yağlı yada saatler geçtikçe yüzde koyulaşma-grıleşme yapıyor. 


  Bendeki renk tonu 100 natural glow sıcak tonlu bej rengi.Açık tenliler yada açık buğdaylar için uygun.MAC'de NC25 cilt tonu olanlar veya Kryolan cake makeup crem fondötende natural2 yada ef85 kullananlar için ideal. 
15 farlı renk tonu mevcut aşağıya fotoğrafını koydum. Hem fotoğraflarda hem yakından görünümümde bebek gibi bir cildim olsun ama üzerine pudra-sabitleyici filan çok da yan ürünlere bel bağlamayayım hemde kalıcı olsun diyorsanız bu fondöteni şiddetle tavsiye ediyorum. 

  Dolce Gabbana Perfect Luminous Krem fondöten 30ml fiyatı 190tl .Zorlu Sevil'den aldım. Fakat Sevil'in internet sayfasında görünmüyor, satın almak için telefonla arayabilirsiniz 0212-2273845. Kendi sitesinde incelemek için burayı tıklayabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...