25 Ekim 2014 Cumartesi

NUXE DUŞ JELİ & NEM MASKESİ

NUXE SHOWER GEL & HYDRATING FACE MASK 

    Nuxe Paris'te Laboratuvar'ı bulunan dermakozmetik bir Fransız markası. Kimyasal ürün kullanmamak dışında bu markanın özelliği Fransız markası gibi görünüp ürünlerini Çin-Malezya gibi ülkerde üretmiyor, Paris'te Peclet Caddesinde Laboratuvarlarını da belli günler gezebiliyorsunuz. Spa kelimesi neredeyse ben ordayım:) Paris, Marakeş ve Bodrum Maçakızı Otel'de Spası mevcut. Türkiye'de eczanelerde satın güzel cilt bakım markalarından biri Nuxe, en çok satılan ürünü ise Kuru yağı "Huile Prodigieuse" daha sonra onu da anlatacağım; saça, yüze ve tüm vücuda kullanılabilen güzel bir ürün. 


   Duş jeliyle nem maskesi ne alaka da beraber anlatıyor derseniz, ben bu ikisini beraber kullanıyorum o yüzden beraber anlatmak istedim. Nuxe duş jeli "Fondant Shower Gel" banyo yaparken tüm vücudu köpürtüp sonra duruluyorsunuz. Özelliği vücuttaki tüm ölü derileri birikmiş yağ ve kirden arındırıyor, duştan çıkınca kremlenme ihtiyacı hissetmiyorsunuz. Tüm cilt tipleri için uygun benim yağlı cildimde hissettiğim durulanmış ve vücudumun temiz hissi, Çok kuru cildi olan yakın arkadaşımda ise duş sonrası kuruluk ve gerilme hissi olmaması. Evet bir sürü kobayım var:) İçinde sabun ve sülfat bulunmuyor, alerjik hassas cildi olanlar kullanabilir, Vücut temizliği için zarar vermeyen güzel bir ürün. 








      Nem Maskesi ise yine her cilt tipinin kullanabileceği bir maske. Karma-yağlı ciltlerin neme ihtiyacı yok diye düşünmeyin, yağlı cilt nemli demek değildir yağı temizleyip mutlaka nemlendirmek gerekir. Banyodan sonra gözeneklerim açıldığı için maskelerimi genelde duş sonrası yapıyorum. Duştan çıkıp hemen yüzüme, hatta boynuma bu maskeyi sürüp 10 dakika bekletip yıkıyorum. Göz çevresine de sürülebilen bir maske, gönül rahatlığıyla göz çevresine uygulayabilirsiniz zaten üzerinde de yazıyor. Cilde derinlemesine iniyor. Bu maskenin farkı ne derseniz etkisi en az yarım gün sürüyor. Cildim duru ama nemli. Fakat içeriğinde yazan kırışıklık açıcı etkisini üç tüp bitirmeme rağmen göremedim. Maskenin tüpü de fiyatına göre çok az. Hemen bitiyor. Kimyasal içerik yok, dekolte bölgesinde 30 yaştan sonra elastikiyet kaybı oluyor o bölgeye de rahatlıkla sürüyorum. 
Cildiniz kuruysa haftada 2 kez, karma/yağlıysa ayda 1 kez uygulamak daha mantıklı. 




       

        Nuxe ürünleri sadece kapak bölümü değil tüm tüpte şeffaf ambalaj bulunuyor ve kapakta da ayrıca koruma bandı var satın alırken dikkat edin. 5-10 tl ucuza alacağım diye internetten bilmediğiniz sitelerden alışveriş yapmayın sonra alerji yaptı kaşındırdı diye mail atıyorsunuz. Aynı hataya bende düştüm tabi:))  Ürünlerin kullanım ömrü gibi birde raf ömrü var.Eczanelerde düzenli raf tarihi kontrolü yapılır eczaneden veya kendi internet sitesi olan eczanelerden alışveriş yapın. 

     200ml duş jeli 30tl fiyatı var 50ml nem maskesi 80tl. Kendi internet sitesinden burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz. 



5 yorum:

  1. İçerik listesinde ikinci sırada sülfat var, koyduğunuz görselde gözüküyor. Ama nem maskesini bu markadan denemeyi düşünüyordum, siz de memnun kalmışsınız, elimdeki bitince önceliğim bu olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duru:) sülfat değil, sodyum lauryl sülfat yazıyor. Yani hindistan cevizinde bulunan yağ asidine basitçe sodyum eklenerek köpürme, kirden arınma vs. Özelliğinin kazandırılması. Tabi eczanelerde satılan dermokozmetik ürünler tamamen masum mu tartışılır; doğal saf ürün için gül yağı ve gül suyunun dışına çıkmamak gerekir:) dikkatine ilgine teşekkür ederim . Nem maskesi gayet başarılı ama fiyatı sonradan çok geldi içime oturdu:))))

      Sil
  2. nem maskesini epeydir almayı düşünüyordum, artık rahatlıkla listeye ekleyebilirim. Genelde internet sitelerinden bakım ürünü almamaya çalışıyorum ama denediğim siteler oldu. Örneğin Turuncu Kasa'da Nuxe genelde %35-40 indirimle satılıyor. Yine de barkodlarından kontrol edip kullanmak lazım.

    YanıtlaSil
  3. Nuxe nem maskesi memnun kaldığım bir ürün oldu, yani güvendiğiniz siteler varsa alın tabi ama alıp da beni kaşındıran, daha sonra eczaneden tazesini alınca aradaki farkı acı olarak yaşadığım çok fazla deneyim oldu:) bakimstore.com'dan aldıklarım da şimdiye kadar taze çıktı mesela birkaç güvenilir site var.

    YanıtlaSil
  4. nuxe ürünlerini taparak kullanıyorum, bu ikiliyi kullanmadım ama henüz. paylaşım için teşekkürler =)
    http://evriminblogu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...