27 Ekim 2014 Pazartesi

BENEV YAĞLI/SİVİLCELİ CİLTELER İÇİN TEMİZLEYİCİ TONİK VE PEELİNG & BENEV LEKE AÇICI KREM

BENEV BHA CLEANSER SALICYLIC & BHA EXFOLIATOR SALICYLIC & EMLITE ACTIVE CREAM 


      Benev markasından daha öncede bahsettiğim gibi tedavi amaçlı kullanılan medikal Amerikan bir cilt bakım markası. Fiyatı pahalı ama sizi oyalayan ürünler değil, direkt sonuca götüren etkisini hemen görebileceğiniz ve ülkemizde yetkili olarak sadece eczanelerde satılan bir firma. 

    Benev'in karma/yağlı ciltler ve özellikle sivilce sorunu için olan ürünlerini de denemek istedim. Tüm Benev ürünleri tamamı şeffaf jelatin kaplı denemek için bile satılan yerde açılamıyor:) ve pompalı kapakları kilitli yani sağa döndürerek çantanıza koyabilirsiniz. 
BHA Salicylic isimli temizleyici toniği, cildi yağdan kirden arındırıyor. Diğer markalar gibi yüzeysel sadece o anlık temizlik yerine patentini tescil ettirdikleri içeriği ile gözenekleri tamamen temizliyor. Yüz, vücut için kullanıma müsait; omuzlarda sırtta sivilceleri düzenli günde bir kez pamuğa bu tonikten çok az dökerek istediğiniz bölgeye sürün. Düzenli kullanımda gözenekler kirden tıkandığı için çıkan sivilcelerim azaldı. Renksiz, su gibi ama ilaç kokuyor. 

 





BHA Exfoliator Salicyclic ise yağlı/karma-sivilceli ciltler için peeling. Renksiz ve yapısı su gibi. Peeeling olunca jel gibi birşey bekliyordum ama bu kolonya gibi birşey. Pompasıyla çok az sıkıp yüze, vücuda sürüp 10 dakika sonra yıkıyorsunuz. Göz bölgesine uygulamayın çok etkili. Eskiden sırtta-omuzda çıkan sivilceler için tek çözüm batikon diye vücudu mikroptan arındıran bir sölüsyondu, onu sürüp kurumasını bekleyip yıkanılırdı. Bu peeling bana batikonu hatırlattı. İlk başlarda haftada 2 kez, bir ay geçince haftada bir kez kullanıma devam edebilirsiniz. Bu peelingi kullandıktan sonra başka hiçbir peeling tam temizlemiyor gibi geliyor, öyle kötü br yanı var:) 

 




    Yüz ve vücuttaki lekeler birçok sebeple oluşabilir; güneş lekesi, yaşlılık lekesi, hamilelik döneminde oluşan lekeler, bazı ilaçların yan etkisi olarak karaciğerden dolayı cilt lekeleri ve doğum konrol hapları nedeniyle oluşan lekeler. Yüzde ve vücutta oluşan lekeler hiçbir zaman tamamiyle geçmez. Yazın güneş yüzü görünce yine ortaya çıkarlar ne yazkki. Ama lekeler azaltmak, görünmeyecek kadar silmek de mümkün. Lekeler için yıllardır birçok ürün denemedim bazıları fiyasko, bazıları ise gyet başarılı. Ciltteki lekeleri silmek için olan ürünlerde genelde cilt beyazlatıcı içerik kullanılıyor. Perricone Md'nin ve Benev'in leke giderici serumları eczanede satılıp cildi soymadan leke gideren memnun kaldığım ürünler. Benev'in Leke açıcı kremi Emlite Active Cream açık kahve renginde sıvı bir krem.Serum olmadığı için yoğun kıvamı yok. Gece-gündüz uygulayabilirsiniz diyor, evden çıkdığım için sadece gece yatarken yüzümü temizleyip sürüyorum, sabah sadece yüzümü yıkıyorum.Yapışkan formülü var, yastığa filan hep bulaşıyor. Bunu sürüp güneşe çıkmamak lazım hele leke açıcı olduğu için yazın kullanmak pek akıl karı değil. Hergece tüm yüzüme sürerek iki tüp Kremi 50 günde bitirdim. Gözle görülür şekilde lekeleri geçiriyor. Bir gün bile atlamadan düzgün kullandığımı da unutmayan belirteyim.

 



      

    Eczaneden satın aldığım 160ml Benev Bha Cleanser Salicylic Tonik fiyatı 110tl
    Bha Exfoliator Salicylic Peeling 54gr fiyatı 120tl
    Emlite Active Cream Leke Kremi bir tüp 50ml fiyatı 170tl. 
    
Kendi internet sitesinden incelemek için burayı tıklayabilirsiniz. Benev ürünlerini kullanan Jennifer Aniston, Charlize Theron gibi Hollywood ünlüleri de var.








1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...