6 Kasım 2014 Perşembe

DIOR HYPNOTIC POISON EDT WOMEN

DIOR HYPNOTIC POISON EDT KADIN PARFÜM 
      Parfüm dünyasının imza kokusu Dior Hypnotic Poison 1998 yılında piyasaya sürülmüş oryantal içerikli bir kadın parfümü. Christian Dior markasının Poison kadın parfümünün piyasaya çıkarmasının ardından Pure Poison, Hypnotic Poison ve diğer varyasyonlarını içeriğinde bulunan notaları azaltarak ve çoğaltarak farklı isimlerle sundu.

    Yıllarca Hypnotic Poison edp kullandıktan sonra bu kış için edt almaya karar verdim, insan yaşlandıkça daha hafifliyormu ne? :) Edp saf parfüm olduğu için tabi daha yoğun ama edt içeriği de onun kadar kalıcı ve yoğun. İçeriğini tamamen oryantal olarak tanımladığım bu parfüm tam olarak kadınsı bir koku. Ağır parfüm sevmeyen, baharattan hoşlanmayan sıcak kokuları kendine yakıştıramayanlara tavsiye etmiyorum. Kadınlığını ön plana çıkarmak isteyen, sıktığı koku iz bıraksın; tenine kıyafetine haftalarca işlesin isteyen , fresh taze kokuları hafif ve yetersiz bulanlar için ideal bir koku.

   Edp ve Edt versiyonları kalıcılıkta-yoğunlukta birbirine bu kadar yakın bir parfüm daha önce hiç kullanmamıştım. Hypnotic Poison kelime anlamı olarak büyüleyici zehir anlamına geliyor. Yani sizi zehriyle öldüreceğini bile bile teslim oluyorsunuz....
Tene sıkıldığı anda hissedilen votkalı acıbadem ve diğer baharat-odun karışımlarından öte bu parfümün temeli afrodizyak etkisi. Evet aynı Harvey Nichols'da satılan "Killian Back to Black Aphrodisiac" parfümde olduğu gibi afrodizyak içeriyor. Hypnotic Poison üst notalarda kimyon ve acıbadem .Kalp notalarda: yasemin, zambak, yosun, jakaranta ağacı reçinesi
ve Dip notalarda ise misk ve vanilya bulunduruyor.


Dior parfümlerinin baş Kreatörü François Demachy 'nin içine sır koydum dediği kadar var. Etkileyici, iz bırakan bir koku.
Sıktığınız anda votkayla başlayan koku geride zambak ve vanilya kokusu bırakıyor.


Dior Hypnotic Poison edp kenarları siyah ortaya doğru kırmızı olan şişede satılırken edt versiyonu kadife kırmızı renkte şişesinde satılıyor. Daha sonra çiçek içeriği çoğaltılmış versiyonlarını da aynı şişeye koymuşlar karışıklığa son vermek için fotoğraflarını koydum:


  Özellikle bu tarz ağır parfümler başımı ağrıtmasın, sıktıktan sonra koku ekşimesin diyorsanız lütfen Boyner,Sevil,Tekinacar'dan satın alın. Taklit ağır edp parfüm sizin ve çevrenizdeki herkesin başını ağrıtır etrafınızdan kaçışırlar:)

   Bu hafta Boyner'den 30ml Hypnotic Poison edt fiyatı 180tl aldım. Satın almak için burayı tıklayabilirsiniz. 
 50ml edt fiyatı 245 tl ve 100ml edt fiyatı 347tl.




3 yorum:

  1. Bayılıyorum bu kokuya...

    Bu arada blogunu takibe aldım.

    Benim bloguma da beklerim henüz çok yeni 4 günlük bir blog http://pembemakyajcantam.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...