26 Mayıs 2014 Pazartesi

CHOPARD CASMIR WOMEN EDP PERFUME

CHOPARD CASMIR EDP KADIN PARFUMU

  Chopard Saatleri ve özellikle mücevherleriyle bilinen en lüks markalardan. Chopard Casmir 1992 yılında piyasaya çıkmış 90'ların en populer parfümlerinden. Şu anda Chopard'ın Amerka internet sitesinde bu parfüm bulunuyor. Fakat Türkiye'ye yurtdışından parfüm gönderimi yasak olduğundan siz internetten güvendiğiniz site varsa oradan satın alabilirsinz.
  
  Paris Saint-Honoré 'da bulunan mağazasından geçerken yıllar önce bu parfümün reklam afişini gördüm içeri girip bir denemek istedim. Parfümü sıktım, nasıl yoğun ve acı bir koku! İyiki denemeden almamışım diye sevine sevine çıktım gittim.  Bir gün geçti, iki gün geçti duş aldım kıyafet değiştirmim üzerimdeki vanilya kokusu geçmedi. 

  Yakından takip edip beğendiğim Feryal Gülmanın da bu kokuyu kullandığını öğrenince geri dönüp mağazadan Casmir almıştım. Sanırım ilk notalarda bulunan misk ve hindistan cevizi çarpışıyor ve o ilk acımsı koku bundan dolayı; ama yarım saat sonra yerini dip nota olan vanilyaya bırakıyor. Ben piyasada bunun kadar yoğun kullanılan vanilya kokusuna hiç rastlamadım. Bu benim ikinci şişem 8 yıl önce kullandım ve 1 yıl öncede bu şişeyi aldım. Şişenin altında belirtildiği gibi kapağı açıldıktan 36 ay sonra kullanım süresi bitiyor. 

 Parfümü içeriği ise şöyle;misk, beyaz sandal ağacı, tarçın,karanfil,tatlı mür, patçuli,amber,bergamut,hindistan cevizi,vanilya ve şeftali. Meyve ağırlıklı gibi dursa da kesinlikle oryantal bir koku. 

  Parfümün yaratıcısı Michel Almairac tamamen gizem yaratan bir koku olduğunu söylüyor ve bu yüzden şişenin tasarımını oryantal ilhamı ile ünlü tasarımcı Caroline Scheufele'ye yaptırmış. Şişe Tac Mahal'den esinlenerek yapılmış.Doğulu,mistik,oryantal,sıcak ve gizem hem şişede hem kokuda kendini ortaya çıkarıyor. 

Bu parfüm kesinlikle kış kokusu,gece kokusu, çok yoğun, 40 yaş üstü bir koku. Edp olması da bunu arttırmış.İlk yarım saatten sonra sadece vanilya kokusu kalıyor. Benim gibi çok ağır kokular sizi tatmin ediyorsa, kokunuzun kimseyle pişti olmasını istemiyorsanız şiddetle tavsiye ediyorum. Üretimi kapandığı için hemen edinmekte fayda var, süresi geçmiş bayat parfüm hiç çekilmiyor:)

Şuan Amerika internet sitesinde  edp 100ml fiyatı 135 dolar gibi , buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz. Türkiye'de güvendiğiniz site varsa sipariş verebilirsiniz. 


  




2 yorum:

  1. ilgimi çekti 40 yaşından sonra düşünürüm almayı :D

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel bence cok kalici tavsiye ederim..
    Nilüfer aslan

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...