19 Mart 2015 Perşembe

CLARISONIC MIA 2 YÜZ TEMİZLEME CİHAZI

CLARISONIC MIA 2 SONIC CLEANING BRUSH 


      Yüz temizleme cihazı yada Clarisonic Mia2(432tl Sephora) çok gerekli birşeymi derseniz, cilt bakımına çok sık giden biri için güzel bir alet. Pratik ve heran el altında olması zaman kazanma açısından daha avantajlı oluyor. Her üç ayda bir, çıkarılabilen fırçasını çıkarıp bir yenisini satın almak gerekiyor(60tl), hijyen nedeniyle gerekli mutlaka, mesela diş fırçasını da her ay yenisiyle değiştirmeli. Clarisonic Mia2 fırçası dönmeyen fakat titreşimli olduğu için derinlemesine ürünü kullanan ve onu cildin tüm katmanlarına uygulayabilen bir cihaz. Cildiniz eğer karma/sivilceli ise, doktorda yada güzellik merkezinde layıkıyla yapılmış cilt bakımından sonrada sivilcelenme-sebum artışı olacaktır. Çünkü üst katmanı iyice temizlenmiş ciltte, alt katmanlarda hapsolmuş(keltleşmiş) akneler rahatlayarak cildin bir üst katmanına çıkar. Bu şekilde devam ederek cildi tüm katmanlarıyla temizler ve uzun bir süreç sonunda emek ve sabırla karma/sivilceli cildinizi temizlersiniz.
    Aynı Şarjlı diş fırçası(Braun,OralB vb.) gibi düşünün; sürekli titreşimli olarak fırçalamaya çalışsak elimiz yorulur ve bir süre sonra sıkılırız. El daha az yorulduğu için aslında daha çok temizlik yapıyor.Yani biraz da tembel işi:) Ama ben yinede çok pahalı buluyorum diyorsanız tüm parfümerilerde,eczanelerde,hatta Migros gibi marketlerde 4tl'ye bu fırçanın aynı işi göreni satılıyor:
   Clarisonic Markasına ait Mia2 modeli elektronik yüz temizleme cihazı daha önce kullandığım birçok uyduruk Güney Kore markasının daha geliştirilmişi.Missha(Ankara Kentpark En alt katta inceleyebilirsiniz) markasının da gayet güzel elektronik yüz temizleme cihazı bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Clinique Markası(399tl) da şarjlı yüz temizleme fırçası çıkardı, kuzenimde denedim ama Clarisonic gibi tat vermedi. Braun(170tl) markası da ilginç bir kolaj yapmış, epilatör başlığa fırçasını takınca temizleme cihazı oluyor ama onu da denedim çuvallamışlar.
    Clarisonic Mia2 Kutusundan Clarisonic temizleme aleti, temizleme cihazının muhafaza kutusu,Hassas ciltler için fırça, Fırça için delikli şeffaf kapak, mıknatıslı şarj aleti ve Clarisonic markasının kendi temizleme jeli çıkıyor:
          Kutunun kapağında cihazın, normal elle temizlemeye oranla 6 kat daha iyi cildi temizlediğini anlatmışlar:

          Clarisonic ilk satın alındığında aynı cep telefonları gibi 18 saat şarjda tutuyorsunuz. Her sabah ve akşam suyla ıslattığım cildime temizleme jelini sürdüm ve Clarisonic ile fırçaladım.Şarj 1 ay yetiyor. Fırçayı çok bastırırsanız "dıt dıt" sesi çıkararak uyarıyor.Fazla bastırmadan uygulamak gerek.Alna 10 saniye, sağ yanak 10 saniye, Sol yanak 10 saniye ve çene 10 saniye tüm yüzü 1 dakikada fırçalayıp daha sonra yüzümü bol su ile duruluyorum. Clarisonic Tüm modellerinde kolayca cihazdan fırçayı sola doğru çevirip çıkarabiliyor, sağa doğru çevirip takabiliyorsunuz. Duşta da su altında rahatça kullanılabiliyor, Dior Peeling gibi tanecikli peelinglerle de çok rahat kullandım fakat tanecikli peelingleri parmakla bastırmak daha faydalı oluyor. Ben her kullanımdan sonra fırçayı cihazdan çıkararak bol su ile yıkadım ve kurumasını bekledim. 
 

       Clarisonic son derece hafif bir cihaz, elde ağırlık yapmıyor kullanımı çok pratik. Kullanım sıklığını cildinizin yapısına  göre ayarlayabilirsiniz.İçinden çıkan Clarisonic Temizleme Jelini hiç beğenmedim, karma ciltlere La Roche Effeclar, normal ciltlere Estee Lauder, kuru ciltlere temizleme için Nuxe Cleaning çok daha iyi sonuç alınır.Hatta aydınlık ve ışıltı veren cihazı Sonic Radiance yada fırçası gereksiz yanında verilen jeli ise denedim  hiç aydınlık vermiyor, onun yerine Nuxe Brightening Programme temizleyici çok çok daha iyi.
     Kutusundan çıkan fırçası hassas cilt fırçası, cilt yapısı ne olursa olsun cildi alıştırmak için başlangıçta bu fırça gayet iyi. Fırçaları ise Türkiye Sephora'da beş ayrı seçenekten oluşuyor: hassas cilt, çok hassas cilt, normal cilt, geniş gözenekliler için derin temizleme fırçası ve vücut fırçası. Amerika'da ayrıca Sonic Radiance(aydınlık veren), Cashmere(hassas bakım), Acne(sivilceli cilt için), Pedicare(ayak bakımı), Luxe velvet Body(vücut için yumuşak kıllı). Hepsini ayrı ayrı detaylı inceledim; inanın hiçbir fark yok. Kutunun içinden çıkan cildin ilk başta alışması için verilen hassas ciltler için fırça biraz daha seyrek ve yumuşak kıllı.Buna göre derin temizlik sağlayan karma ciltler için olan Deep Pore -Gözenekli Cilt fırçası daha sık ve daha sert kıllara sahip. Onun dışında fırçaların uygulamada kaydadeğer farkları olmuyor.


     Amerikalı Clarisonic Markası aslında Fransız Loreal markasının bir alt kuruluşu.2001 yılında Washington'da Cilt Bakımı üzerine bir cihaz üretmek için alanında uzman mühendis ve cilt doktorlarından oluşan bir klinik kuruyorlar. Burada amaçları kadınların kuaför yerine evde saç şekillendirme için üretilen saç maşası-saç düzleştiricisi yada epilasyona gitmek yerine evde kullanılan epilatör gibi cilt bakımı üzerine evde kullanılabilecek basit bir yüz temizleyici cihaz üretmek. İlk olarak 2001 yılında Mia isimli yüz temizleme cihazını çıkarıyorlar, daha sonra benim satın aldığım Mia2 piyasaya çıkıyor. Mia2'nin farkı iki farklı hızının olması, yavaş ve hızlı tercihinize göre çalıştırabiliyorsunuz. Daha sonra piyasaya çıkan Mia3'te üç farklı hız seçeneği var ve cihazın boyu daha uzun.
Aria Modeli ise kurumasını kolaylaştıran standı sahip-üç farklı hızda kullanılabiliyor ve usb ile şarj edilebiliyor.
Geçtiğimiz 2014 yılında çıkan Smart Profile ise dört farklı hız seçeneğinden oluşuyor, ayrıca hem yüz hem de vücut için kullanılıyor. Ama benim gibi Mia2 alıp yüz için ayrı fırça, vücut için ayrı fırça satın alabilirsiniz daha uygun fiyatlı oluyor.
Yine 2014 yılında çıkan Pedi isimli cihaz aynı Smart Profile gibi daha uzun bir cihaz ve sadece ayak topukları için kullanılıyor.Ayak topuğuna bakım yapmak-ölü deriden kurtulmak için üretilmiş.
2014'ün son aylarında çıkan Opal ise tamamen farklı bir gövdeye sahip oval yapıda ve sadece göz çevresi için kullanılıyor.Göz çevresinde oluşan sarkma ve kırışıklıklarla savaşması için üretilmiş.
Son çıkan modeli Sonic Radiance ise, tamamen cilde aydınlık vermeye yönelik bir cihaz fakat, Normal Mia2'den fırça olarak hiçbir farkı yok, kremini alıp da Mia2 fırçayla aynı sonucu alabilirsiniz.
En son çıkardığı 2015 yapımı Sonic ise daha büyük boyutta bir cihaz.Üç farklı hıza sahip ve hem yüz hemde vücut için kullanılabiliyor.

    Clarisonic cihazlar şarj edilerek çalıştırılıyor, fırça başlığı çıkarılabiliyor ve cilt tipine göre istediğiniz fırçayı seçebiliyorsunuz. Aklınıza gelebilecek her renkte hatta desende  Clarisonic cihaz mevcut, bakımı daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

        Clarisonic markasının Mia2 modeli şarjlı temizleme fırçasını yılbaşında Sephora'dan 432tl satın aldım.Kutusunda 1 adet fırça bulunuyor, fakat ayrıca satın almak istediğinizde tanesi 60tl. Sephora internet satışı olmadığından buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.



     






5 yorum:

  1. çok merak edip kararsız kaldığım bir alet bu...yorumuna güvendiğim arkadaşlarım mutlaka al diye öneriyor, ancak bazıları cildi yorduğunu gözenekleri büyüttüğünü yazmış..kaldı ki benim cildim çok hassas..ama almaya karar verirsem tercihim kesinlikle Clairosonic olacak bu belli oldu :)

    YanıtlaSil
  2. baya başarılı bir ürün. öyle ki peeling yapmaya bile gerek kalmayabiliyor.

    bu arada ben deblog'uma beklerim: thestyledigger.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. blogunu çok sevdim bende yeni başladım beklerim :) http://govaseven.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Ben de ürünü kullanıyorum ve memnunum. yorumlarım:
    http://gossipguyistanbul.blogspot.com.tr/2015/06/clarisonic-deneyimim.html

    YanıtlaSil
  5. Avrupada 275 tl akraba yada Arkadas sayesinde daga ucuza alirsiniz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...