1 Ağustos 2014 Cuma

JANE IREDALE TOZ PUDRA & ÜÇLÜ FAR

JANE IREDALE POWDER ME & PURE PRESSED EYE SHADOW 
       Jane Iredale Amerikalı bir marka ve hem kurucusu hemde yöneticisi bayan Jane Iredale oyuncuların ve çalışan kadınların günlük yoğun makyaj sonrasında ciltlerinin nasıl zarar gördüğünü uzun yıllar gözlemliyor ve buna bir çözüm bulmaya çalışıyor; ve kendi ile aynı adı taşıyan ünlü mineral kozmetik markası böylece kurulmuş oluyor. Amerika'dan tüm dünyaya yayılan Jane Iredale kozmetik ürünleri ve makyaj fırçaları diğer mineral kozmetiklerden farklı olarak daha kalıcı bence. 

      Guerlain, Kryolan gibi kalıcılığı ve bir o kadar da zararlı içeriği yüksek markaları tercih etsem de arada mineral markalara kaçış yapıyorum. Physicians Formula, Jane Iredale, Youngblood denemekten zevk aldığım markalar. Ama bunların arasında kalıcılığı en yüksek Jane Iredale. 

    Powder Me Tanned Toz Pudra : Powder Me Toz pudra tüm zararlı güneş ışınları UVA ve UVB 'ye karşı cildi koruyor. Spf +30 faktörlü . Pudranın yapısı çok ince ve yüzde kesinlikle ağırlık yapmıyor. Kokusuz bir ürün. Kutusu pratik, çantada taşıma müsait. Kapağın üzerinde ayna var, kapağı açınca pudranın rahat kullanılması için pudra pufunu kapağa yapıştırmışlar. Kutuyu alt-üst yapınca pudralar pufa geçiyor. Ve pratik bir şekilde yüzünüze, boynunuza sürebiliyorsunuz.  Hafif makyaj istediğimde nemlendiricinin üzerine kendi pufuyla uyguladım. Daha yoğun makyaj yaptığım günlerde ise fondötenimin üzerine sabitleyici olarak pudrayı avucuma döktüm ordan pudra fırçasıyla tüm yüzüme uyguladım. Kalıcılığı ve örtücülüğü orta seviyenin biraz üstü. Üç farklı renk seçeneği var: Transculent (şeffaf), Tanned(Bronzlaştırıcı), Golden(Altın Renk). Transculent renk vermek değilde fondötenin üzerine sabitleyici ve parlama önleyici olarak kullanılıyor. Golden ise bana fazla sarı geldi. Tanned gayet güzel bir ton. Açık tenimde bile sırıtmadı, koyuluğunu abartmamışlar. 
17,5gr 102tl fiyatı var ve kapağı açıldıktan 24ay sonra kullanım süresi bitiyor.  






    Pressed Eye Shadow Toz Far : Üçlü far dan tercihim "Brown Sugar" oldu, yani esmer şeker renk tonu. Sıkıştırılmış toz far, kuru yada ıslak kullanılabiliyor. İçindeki renkler patlıcan moru, bronz kahve ve somon rengi. Patlıcan morunun içerisinde çok az miktarda kırmızı ışıltı var, bronz kahve ve somon ise çok az metalik yapıda. Kupkuru bir far değil, hafif kremsi bu da göz kapağında birikme yapmıyor ve kırışıklıklara yerleşmemesini sağlıyor. 12 farklı renk seçeneği var; maviden gri tonlarına kadar her renk mevcut. Farların tekli ve ikili olanları da var. Farın aynası yada fırçası yok, ama ben hep parmağımla sürdüm gayet de güzel durdu. 
2,8gr 68tl fiyatı var ve kapağı açıldıktan 24ay sonra kullanım ömrü bitiyor. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...