25 Nisan 2014 Cuma

KOZMETİK ÜRÜNLERİNİN ÖMRÜ NE KADARDIR?

How Long Makeup and Skincare Really Lasts

Şampuan, ruj, krem... kozmetik ürünlerin çeşidi ne olursa olsun mutlaka bir ömrü vardır. Ürünün kapağını açtıktan sonra bu ömür başlar. O yüzden deneyip şöyle bir bakmaktansa gerçekten kullanacağınız zaman kapağını açmak en iyisi. İndirimde aldığınız kozmetik ürünleri serin, kapalı bir dolapta muhafaza edebilirsiniz. Kapağını açmadığınız sürece mağazada ya da evinizde durmuş fark etmiyor.

Ben kozmetik ürünlerimi özellikle maskara gibi en çabuk ömrü dolan malzemelerimi sirkülasyonu çok; erken depoculuk yapmayan Tekinacar gibi güvenilir mağazalardan alıyorum. Taze ürün ile depoda yıllarca beklemiş ürün o kadar far ediyor ki.

Bu konuda dikkat etmeniz gereken en önemli konu satın aldığınız malzeme parfüm, makyaj malzemesi, cilt bakımı fark gözetmeksizin jelatinli, koruma bandı olan açılmamış ürün olsun. Satın aldığınız kozmetik markası ya da eczane/hipermarket gözden kaçırmış olabilir siz dikkatli olun.

Malzemelerinizi tüketim tarihi bittikten sonra kullanırsanız ne olur? En başta üründen verim alamazsınız çünkü bayatlamıştır. En önemlisi ise bakteriyel sirkülasyon olduğundan cildinizde ciddi problemler oluşur. Sivilcelenme,tahriş,egzama,mantar bunlardan birkaçı. Egzamanın birçok çeşidi ömür boyu geçmiyor yani bir farı aman bişey olmaz diye kullanmanın sonucu ilaçlara harcanmış yüzlerce lira ve sağlık sorunu olarak size geri döner.

Kozmetik Malzemeler ve Ömürleri
Göz Kalemi : 18 ay 
Eye Liner : 6 ay
Maskara : 6 ay 
Nemlendirici ve krem çeşitleri (pompalı şişede) : 1 yıl
Nemlendirici ve krem çeşitleri ( kavanozda) : 6 ay 
Yüz temizleyicisi (pompalı şişede) : 1 yıl
Yüz temizleyicisi (kavanozda) : 6 ay 
Serum ve yüz bakım yağı : 1 yıl
Ruj : 2 yıl 
Dudak kalemi : 18 ay 
Dudak parlatıcı (lip gloss) : 2 yıl 
Oje : 1 yıl 
Likit ve krem fondoten : 18 ay 
Su bazlı fondoten : 1 yıl 
Likit ve krem kapatıcı : 12-18 ay 
Likit ve krem allık/aydınlatıcı/far : 12-18 ay 
Toz pudra/allık/far : 2 yıl 
Toz bronzer : 2 yıl
Parfüm : 3 yıl 
Deodorant : 2 yıl 
Şampuan : 1 yıl
Saç Kremi : 1 yıl 
Saç bakım yağı : 1 yıl 
Güneş Kremi : 2 yıl 



Markalara ve ürün içeriğine göre farklılık gösterebilir; siz satın aldığınız ürünün arka kısmında yer alan tüketim süresine mutlka bakın.





8 yorum:

  1. Ben yapısında kokusunda her hangi bir değişim görmediğim sürece atmıyorum kozmetik ürünlerimi...
    Ama söz konusu cilt bakım ürünleri olunca yüz kremi göz kremi tonik vs tarihini geçirmiyorum...

    YanıtlaSil
  2. Aslında ürünleri daha az gramajlarda yapsalar ne kadar güzel olur. Bizim gibi kozmetik delileri için hem çok daha fazla alışveriş yapma, hem de çok daha fazla seçeneğe sahip olma lüksümüz şimdikinden daha yüksek olur gibi sanki.
    Bir de güneş kremini 1 yıl biliyordum ben...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bu bilgilendirme çok iyi olmuş çünkü bilmiyordum daha
    dikkatli kullanırım artık teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. kozmetik konusunda en önemli konulardan birisi...bir çok insan önemsemiyor...ben bu konuda aşırı titizim...ama diorun bir farından göz kapaklarım egzama oldu ve her far kullandığımda yenileniyor...tek bir tarihi geçmiş olduğunu düşündüğüm bir far yüzünden hiç far kullanmamam gerekiyo ki çok seviyorum farları...bilsem asla almazdım yüzde elli indirimde görünce dayanamadım aldım...demekki indirimli ürün alırken iki kez düşünmek gerekiyormuş....kullanma süreleri üzerlerinde yazıyor ancka bu yeterli olmadığını düşünüyorum...buna ilave olarak son kullanma tarihinin de yazılması gerektiğini düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  5. Aslında çok önemli bir konu ama malesef hep ihmal ediyorum
    Daha doğrusu o kadar para verdiğim ve severek kullandığım ürünü süresi geçsede atmaya kıyamıyorum.
    Ama belirttiğin gibi önce sağlık önce sağlık

    YanıtlaSil
  6. Güneş kremlerini 1 yıl biliyordum ben ama, öyleyse üzülürüm attıklarım var

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten çok faydalı bir yazı olmus cogu urunun ne kadar sure kullanılması gerektigini bilmiyordum anladım ki evde atılacak bir sürü makyaj malzemem varmıs bu da demek oluyor ki yenilerini almak için bi sebebim oldu :)

    YanıtlaSil
  8. Bunları paylaşmanız çok iyi olmuş bence, birçok kişi bunun farkında bile değil, kullanım tarihi geçmiş kozmetik ürünler ciddi cilt problemlerine neden olabilecek kadar zararlı bence.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...