4 Mart 2015 Çarşamba

DIOR ADDICT EDP KADIN PARFÜM

DIOR ADDICT EDP WOMEN FRAGRANCE 
   DİOR Addict parfüm, yılların eskitemediği ve kalitesini herdaim hissetiren kültleşmiş bir koku. Mandalina kokusu baskın ama  Moschino I love love  gibi tamamen mandalinadan oluşmuyor, alttan gelen bahar çiçeklerinin etkisiyle baharı tam anlamıyla yaşatıyor.
      Dior Addict üst notalarda portakal çiçeği, İtalyan mandalinası, Bulgar gülü
kalp notalarda zambak, amber,maltlaştırılmış vanilya viskisi  ve küçük hindistan cevizi
dip notalarda ise sandal ağacı,tatlı vanilya ve kehribar bulunuyor. Ama yine de sınıflandırmak gerekirse vanilya-çiçek sınıfından bir parfüm.
   


 Addict kelime anlamı olarak "bağımlı olmak" demek; ismiyle uyumlu kokladıkça insanın koklayası geliyor. İlk olarak 2002 yılında piyasaya sürüldüğünde heyecanla almıştım, iki yıl sonra tüm dünyada inanılmaz satış rakamları yakalayan bu parfümün tam 12 farklı versiyonu yapıldı. Dior'un baş parfümörü François Demachy geçen sene tam da bu ay yani Mart 2014'te Dior Addict'i yenilenmiş içeriğiyle piyasaya sürdü. Eskisinden farkı yani ilk 2002'de Thierry Wasser (kendisi Guerlain'de şaheserler yaratıp favorim olmuştur) tarafından üretilen Addict'de amberden ziyade vanilya daha ön plandaydı, ama çok keskin bir fark da göremedim. Tüm yaşlara hitap eden kaliteli bir koku, 50ml alıp tüm sene kullanabilirsiniz. Kesinlikle ekşime yapmıyor aksine fazlasıyla taze kalan bir birleşimi var. Sağlığınız ve paranızı doğru kullanmak açısından tekinacar,sevil,sephora gibi mağazalardan almanızı tavsiye ederim.


Benim tenimde bıraktığı koku, ilk başlarda elbette mandalina ve alttan kendini hissettiren zambak ilk 20 dakikadan sonra vanilya viskisi ve amber kokusu. Malt vanilya viskisi aynı Dior Poison'da olduğu gibi malt bademi hatırlatıyor ve parfüm burada odun-baharat esintisi çıkarıyor. Fakat o kadar naif ve o kadar kaliteli işlenmiş ki La vie est Belle ya da Hypnose kullanan biri için de rahat kullanılabilecek bir karışım olmuş.
   50ml edp fiyatı 322tl, satın almak için burayı tıklayabilirsiniz. 100ml edp fiyatı ise 460tl.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...